De mensen achter Een Bitje Zeeuws

jokeBerghuijs-Goris


Joke Berhuijs-Goris was de grondlegger van de stichting Een Bitje Zeeuws. In 1982 was het Joke die, in haar functie als secretaris van de afdeling Zeeland van HCC (toen nog de Hobby Computer Club) de eerste, echte nieuwsbrief maakte, die niet veel later uitgroeide tot een echt tijdschrift dat periodiek verscheen. In september 2007 is Joke onverwachts overleden en hield de papieren vorm van Het Bitje op met bestaan. Als eerbetoon aan Joke hebben we een a tribute to Joke en een In memoriam op de site geplaatst.

(Klik HIER) voor het Tribute.Erik Mulder, is een van de (mede) oprichters van de stichting. Beroepsmatig is hij beheerder van een activiteitencentrum voor ouderen in de gemeente Vlissingen. In zijn spaarzame vrije tijd doet hij diverse (vrijwilligers) aktiviteiten zoals een kindervakantie project (Speelstad), zwarte (hoofd) piet bij de intocht in Vlissingen en (natuurlijk) bij HCC, zowel in de regio Zeeland als landelijk. Hobby's: computers, munten verzamelen, met een metaaldetector op zoek naar voorwerpen uit het verleden (hobby archeologie), fotografie en videografie en een aquarium houden.
Erik heeft een belangrijk aandeel in de totstandkoming van Een Bitje - DIGITAAL Naast het onderhouden van de website (voornamelijk de content) vervult hij in het stichtingsbestuur de functies van penningmeester/secretaris.
En om het beeld compleet te maken, Erik is ook lid van het hcc! Platform Foto- Video en Creatief. In dit platform houdt hij zich voornamelijk bezig met de werkgroep Fotografie.
E-mail adres Erik : Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.

 

Picture 1

Walter Meerbeek. Vanaf 1 januari 2009 is Walter betrokken bij Een Bitje zeeuws. In de functie van webmaster houdt hij zich bezig met de opzet en het ( technische) onderhoud van de website. En dan met name met het CMS Joomla. Daarnaast is Walter actief bij het HCC Platform Foto- Video- en Creatief. (Video). Beroepsmatig is hij ook veel met computers bezig. Voor een sociale werkvoorziening organisatie (kringloop winkel) doet Walter diverse ICT projecten zoals de website en registratie van de aangeboden goederen.
E-mail adres Walter: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.

Omdat Een Bitje Zeeuws een stichting is heeft het ook een bestuur. Naast Erik wordt het huidige bestuur aangevuld door:

jan1

Jan Ploeger, werkzaam bij de Provincie Zeeland als medewerker digitale media.
Hij houdt hij zich daar ondermeer bezig met de website van de provincie.  Zijn vakkennis komt goed van pas binnen het redaktie team. Jan draagt mede zorg voor de lay-out van de website van Het Bitje. Verder verzorgt Jan de werving van advertenties en onderhoudt hij de contacten met de adverteerders. In het bestuur van de stichting bekleedt Jan de functie van voorzitter.

fredvdpeijl
Fred van de Peijl, werkzaam bij een groot Administratief Dienstencentrum. Van daaruit wordt hij regelmatig "uitgezonden" als "troubleshooter" naar bedrijven en organisaties om (boekhoudkundige) problemen op te lossen. In zijn vrije tijd mag Fred graag achter de PC zitten (muziek, games en films) en wandelen met vrouw en hond (Misty). Als redacteur van Het Bitje "springt hij bij waar nodig" en bekleedt de functie van algemeen bestuurslid.